Versenykiírás - Mattolna

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Versenykiírás

MATTOLNA MB

Tolna Megyei Sakkszövetség
Szekszárd


Tolna megye 2018. évi
sakkcsapatbajnoksága a „Mattolna" Kupáért

— Versenykiírás


1. A bajnokság célja:  A megyei csapatbajnoki cím eldöntése, versenyzési lehetőség biztosítása a megye sakkozói részére. Az induló csapatok száma várhatóan hat, hét vagy nyolc.
2. Résztvevők: azok a tolna megyei csapatok, amelyek a versenykiírást elfogadják és beneveznek a bajnokságra, egyben a Magyar Sakkszövetség illetve a Tolna Megyei Sakkszövetség tagjai.
3. A csapatokban versenyzők száma: 4 fő korhatár megkötés nélkül.
       egy csapatban egyszerre csak 2 játékosnak lehet 2000 felett az élő pontja
4. Rendező: Tolna Megyei Sakkszövetség.
5. Versenynapok, és helyszínek:
1. versenynap: 2018 október 7. vasárnap, Bonyhád Szakközép iskola
2. versenynap: november 4. vasárnap, Decs Faluház
3. versenynap:  2019 január 13. vasárnap helyszín később
6. Nevezési határidő: 2018.10.05. A nevezést e-mailban kell küldeni Papp Csabának (pappcs64@freemail.hu).
 A nevezésnek tartalmaznia kell: Csapat neve, erősorrend, csapatvezető neve, címe, telefon, mobiltelefon, e-mail cím!!
7. Nevezési díj: nincs
8. Költségek: a csapatok részvételi költségeit az egyesületek illetve szakosztályok viselik, a díjakat a Tolna Megyei Sakkszövetség biztosítja.
10. A bajnokság rendszere: egy fordulós körverseny, majd rájátszás.
       Egy napon 3 forduló kerül megrendezésre.
11. Helyezések eldöntése: A helyezések sorrendjét a mérkőzések során elért játszmapontok összege határozza meg. Holtverseny esetén elsősorban az egymás elleni eredmény, másodsorban a csapatgyőzelmi pontszámítás (győzelem 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont), harmadsorban a Berger-Sonneborn értékelés (ezt a játszmapontok szerint kell kiszámítani), legvégül pedig a magasabb táblán elért jobb eredmény dönt.
12. Az erősorrendi ív:
Az erősorrendi íven alacsonyabb értékszámú versenyző csak akkor előzhet meg magasabb értékszámút, ha kettejük között az értékszám különbsége nem haladja meg a 150 pontot. Az erősorrendet versenyév közben megváltoztatni nem lehet! Új versenyző az erősorrendi ívre az utolsó forduló kivételével bármikor felvehető. Értékszám nélküli játékos csak az 1800 alatti értékszámosok közé kerülhet az erősorrendi íven.
A Mattolna Kupában egy egyesület indíthat kettő csapatot is, de csak külön erősorrenddel! A két erősorrend között tetszőlegesen oszthatja fel a játékosait.
Sorsolás: a 2018.10.07. Bonyhád 9.15
Díjazás: Az első három helyezett serleget, az I-III. helyezett csapatok játékosai (5 fő) érmet kapnak. A legeredményesebb felnőtt, ifjúsági és női játékos tárgyjutalomban részesül.
15. Egyéb rendelkezések:
 A Versenybíróság elnöke: dr Papp Csaba, tagjai: Lódi László és Balázs Imre.
A mérkőzések kezdési időpontja: 9.30 óra
A játékidő: 1-1 óra. A játszmajegyzés a FIDE 2001. július 1-től érvényben lévő szabálya szerint mindegyik játékosnak az időellenőrzések utolsó 5 percéig kötelező! A játszmák a gyorsított befejezés (Quickplay Finish) szabályai szerint érnek véget.
A játszmák eredménye nem számít a Fide értékszámba.       
Az eredményjelentő lapokat meg kell őrizni, nem kell beküldeni!
Bekapcsolt állapotú telefon, mobiltelefon, sétálómagnó, televízió, rádió, és egyéb zajkeltő szerkezet a játékteremben nem megengedett. A mobiltelefonokat a mérkőzés megkezdése előtt ki kell kapcsolni.
Erősorrend sértés, jogosulatlan játékos szerepeltetése esetén a játszmát az ellenfél javára igazolják és 2 büntető pontot is levonnak a vétkes csapattól. A csapatvezetők kötelesek az eredményjelentő lapon a kontumáltan vesztőket egyértelműen feltüntetni! Ha a kontumálás az 1. táblán történik, a csapattól minden alkalommal 1-1 további büntető pontot is le kell vonni.
A versenybírósághoz óvást
kizárólag írásban a hivatalosan megnevezett csapatvezető tehet. Az óvási díj 5.000,- Ft,  A fordulót követő két napon belül kell az óvást a Versenybírósághoz benyújtani A Versenybíróság döntése ellen fellebbezni a Tolna Megyei Sakkszövetség Elnökségéhez lehet, melynek döntése végleges.
A versenykiírás bármely pontjának be nem tartása vagy súlyos sportszerűtlenség esetén a Versenybíróság 1-4 pont levonással sújthatja a csapatot.
A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Szabálykönyv idevágó paragrafusai (18-34. pontok), a Versenybíróság döntései illetve az Elnökség határozatai az irányadók.

Szekszárd, 2018. szeptember 15.

Versenybíróság 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz